Verzorgd... & mooi!

Bij kleur- en glitteracryl moet elke keer de set verwijderd worden…FICTION!

Dat zou niet goed zijn voor de natuurlijke nagels en die houden we graag gezond en intact!Verlenging met tips is beter/steviger… FICTION!

Nagelverlenging kan op twee manieren: met tips of met sjablonen. Beide manier bieden evenveel stevigheid aan de verlenging. De keuze voor tips of sjablonen hangt af van de vorm van de natuurlijke nagel en niet zozeer van de voorkeur van de nagelstylist.Nabehandeling (ook wel opvullen genoemd) moet elke 3-4 weken gebeuren… FACT

De kunstnagel is gebouwd volgens een bepaalde structuur. Door de groei van de natuurlijke nagel (uitgroei) komt er verandering in die structuur, wat de stevigheid van de nagel beïnvloedt. ‘Solar nails’…. FICTION!

Nagelsalons die ‘solar nails’ aanbieden werken in de meeste gevallen met acryl dat Methylmeta-acrylaat (MMA) bevat. MMA is sinds 1974 door de FDA verboden in de VS, omdat het bewezen schadelijk is voor de nagelplaat (verkleuring), de vingertoppen (gevoelloosheid) en de huid (allergieën, contact dermatitis). Fabrikanten (van kwaliteitsproducten!) hebben om deze redenen besloten om achter het besluit van de FDA te staan.

Waarom hebben wij het er anno 2019 dan nog steeds over? Omdat er nog steeds salons/nagelstudio’s bestaan die MMA-bevattende producten gebruiken!

Hoe kan je dit herkennen?

  • De prijs: meestal wordt er een zeer lage prijs voor een nieuwe set gerekend. MMA grondstof is 1/3 goedkoper dan het veilige Ethyl Methacrylaat (EMA).
  • De MMA kunstnagels zijn zo hard dat ze bijna niet breken en niet tot nauwelijks afweekbaar zijn met productremovers. Vaak worden ze op onverantwoorde wijze en hardhandig verwijderd met alle gevolgen van dien.
  • De merkloze potjes, flesjes en containers op de nageltafel van de nagelstylist: er is geen openheid of duidelijkheid over de merken die gebruikt worden voor het aanbrengen van kunstnagels.
  • Het gebrek aan nazorg: een échte professional biedt nazorg indien dat nodig en is in staat om verantwoorde adviezen te geven.
CeraCura Beauty Care….Verzorgd… & mooi! ……. FACT

Aandacht

Hygiëne

Kennis over de anatomie en pathologie van huid en nagels

Unieke nagels door o.a. de ruime keus aan kleuren, glitters en andere nail art.

Nazorg & advies

Ook wat nagelstyling betreft ben u bij mij in goede handen!